Compressor onderdelen en accessoires

Wanneer je een compressor in huis of op de werkplaats hebt staan die regelmatig gebruikt wordt, dan zullen onderdelen van de compressor af en toe vervangen moeten worden. In zo’n geval is het mogelijk om onderdelen voor de compressor los te kopen. Denk aan een compressor slang of een compressor koppeling. Ook kun je het aantal accessoires bij je compressor uitbreiden, door bijvoorbeeld een compressor verfspuit te kopen. Compressor onderdelen kopen is echter niet altijd even gemakkelijk. Dat heeft te maken met de verschillende merken en soorten compressors en onderdelen. Welke onderdelen passen bij mijn compressor? Wat zijn de verschillen tussen deze onderdelen? Wij informeren je zodat je de juiste keuze kunt maken.

Onderdelen voor compressor: let op de aansluiting

Bij de aanschaf van compressor onderdelen is het allereerst belangrijk om te letten op de aansluiting van deze onderdelen. Niet alleen moeten de onderdelen op de compressor zelf aan te sluiten zijn, ook moeten ze geschikt zijn voor de toepassing die jij voor ogen hebt. Voor welke toepassing ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe tule? Een compressor tule wordt in verschillende formaten aangeboden. Heb je geen idee welke aansluiting je nodig hebt voor je eigen compressor? Die informatie staat meestal op de compressor zelf of in de handleiding van het apparaat. Naast het verschil in aansluiting bestaat er een verschil tussen een inwendige en uitwendige schroefdraad. Dit kan eveneens bepalend zijn bij het maken van een keuze tussen verschillende compressor onderdelen. Verder is het vaak voordeliger om de benodigde onderdelen in een groter aantal te kopen. Zo kun je een lange tijd vooruit en profiteer je van lagere kosten per onderdeel. Bij een bestelling van een groter aantal compressor onderdelen neemt de prijs per tule, slangverbindingspijp of slangpilaar namelijk af.

Verschil tussen inwendige en uitwendige schroefdraad

Compressor onderdelen hebben over het algemeen een inwendige of uitwendige schroefdraad. De inwendige schroefdraad noemen we ook wel de binnendraad of het vrouwtje, wat wordt aangeduid met BI of ID. Naast de binnendraad bestaat er een buitendraad, wat we logischerwijs ook wel de uitwendige schroefdraad of mannetje noemen. De uitwendige schroefdraad geven we aan met BU of OD. Een uitwendige schroefdraad wordt altijd op een inwendige schroefdraad gedraaid. Bepaal dus eerst welk type schroefdraad het onderdeel of de aansluiting van jouw compressor heeft zodat je meteen weet welk type schroefdraad het aan te sluiten onderdeel moet hebben. Wanneer je momenteel een aansluiting hebt met een inwendige schroefdraad, dan moet je dus een compressor onderdeel met een uitwendige schroefdraad kiezen. Zo voorkom je dat de compressor onderdelen niet op elkaar aansluiten en dus niet samen te gebruiken zijn. Mocht je twee compressor onderdelen met hetzelfde type schroefdraad willen combineren, dan kun je in sommige gevallen een zogenoemde fitting gebruiken. Zo’n fitting heeft twee zijdes met hetzelfde type schroefdraad. Soms kan een fitting niet gebruikt worden. Dat is afhankelijk van het type compressor, de onderdelen of te toepassing. Check dat dus eerst in de handleiding of bij de leverancier.

Kwaliteit van compressor onderdelen

Niet alle compressor onderdelen die op internet te koop worden aangeboden zijn van een hoge kwaliteit met als mogelijke consequentie dat de compressor onderdelen niet goed aansluiten op de compressor zelf. Hierdoor kan er bijvoorbeeld verf of lucht ontsnappen, waardoor de druk van afneemt de compressor niet naar behoren werkt. Reden genoeg om voor compressor onderdelen van een hoge kwaliteit te kiezen! Compressor onderdelen van Airpress, Nuair of Stanley zijn van een zeer hoge kwaliteit. Die zorgen er niet alleen voor dat de compressor naar behoren werkt maar ze gaan ook nog eens langer mee dan de onderdelen van goedkopere merken. In ons assortiment vind je diverse onderdelen van deze zogenoemde A-merken. Denk aan een nieuwe tule, een slangpilaar, een slangverbindingspijp, een snelkoppeling, een zandstraalpistool, enzovoorts.

Bredere inzetbaarheid met compressor onderdelen

In veel gevallen worden standaard al verschillende accessoires bij de aanschaf van een nieuwe compressor meegeleverd. De meeste compressor onderdelen moet je echter apart, of als extra accessoire, aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een compressorslanghaspel, een precisiespuitpistool, een zandstraalpistool, enzovoorts. En er zijn ook complete accessoire sets. Daarmee, en met de lossen onderdelen, kun je de toepassingen van je compressor verder uitbreiden, waardoor je compressor nog breder inzetbaar is. Een zandstraalpistool is bijvoorbeeld ideaal voor het verwijderen van verf- en roestresten. Op plekken waar je lastig bij kunt komen met een schuurmachine of schuurpapier, biedt het zandstraalpistool de uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan lastige hoekjes, naden, enzovoorts. Naast het zandstraalpistool kan ook de aanschaf van een compressorslanghaspel fijn zijn. Daarmee is de compressor overal in huis of op een werkplaats makkelijker te gebruiken. In onze shop verkopen we zowel haspels die aan een muur bevestigd kunnen worden als losse haspels. Dit zijn slechts twee voorbeelden van compressor onderdelen die je in ons assortiment vindt zodat je nog meer kunt doen met jouw compressor.

Verschillende soorten spuitpistolen

Er zijn ook compressor onderdelen die gebruikt kunnen worden voor het oppompen van ballen, banden, enzovoorts. Daarnaast hebben we compressor onderdelen die je helpen bij het uitvoeren van klussen in huis, buiten of op een werkplaats. Dit zijn de zogenoemde spuitpistolen die in verschillende soorten, maten en uitvoeringen aangeboden worden. Een van de meest kenmerkende verschillen tussen de diverse spuitpistolen komt tot uiting bij het mondstuk. Die lopen uiteen van vrij breed, tot zeer lang, of small. Het hangt van de toepassing van deze compressor onderdelen af, welk mondstuk het meest geschikt. Ook bieden we spuitpistolen die gebruikt kunnen worden voor verfspuiten. Hierbij zit een klein reservoir op het spuitpistool, dat eenvoudig gevuld kan worden met verf. Vaak worden spuitpistolen als een complete set aangeboden, waarbij je meerdere mondstukken meegeleverd krijgt. Zo kun je de spuitpistolen voor verschillende doeleinden inzetten.

Vragen en advies

Maak je keuze uit ons brede assortiment compressor onderdelen. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste compressor onderdelen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links